Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 24 mars 2010

Mona Sahlin

Av Torbjörn S. Brandhill - 24 mars 2010 19:22

   Mona Sahlin är partiledare för socialdemokraterna. Min första fråga är om det egentligen borde ha valt henne? Mätningar visar på att när Mona sahlin är tyst stiger förtroendet för socialdemokraterna. Hon är en väl meriterad politiker men beter sig ibland i debatter som en vilsen varg. Ett bra exempel på det är debatten mot Jimmie Åkesson där hon hade stora problem att bemöta sverigedemokraterna. Detta var lite konstigt på grund utav att Mona sahlin har varit integrationsminister mellan 2000-2002. Mona är 53 år och har suttit i riksdagen mellan åren 1982-1994 och 2002-tills nu. Hon var vice statsminister år 1994 framtills den så kallade "tobleroneaffären". Tobleroneaffären gick ut på att Mona sahlin betalade personliga utlägg med statens kontokort. Förundersökningen till brottet lades ner när inget brott kundde påvisas. "tobleroneaffären" kallas den för att Mona Sahlin köpte två toblerone i de köp som hon gjorde. Sammanlagda summan som hon handlade för kom upp i cirka 50 000 kronor. Efter att domen lades ner betalade Mona Sahlin tillbaka pengarna till statskassan. (+15000 kronor) Efter affären tog Mona en time-out från politiken. För tillfället är Mona Sahlin partiordförande för socialdemokraterna sedan 2007. Mona Sahlin valdes som ordförande för att det var dags attha  en första kvinna som ordförande i socialdemokraterna och då var hon ett ganska klart val just för att hon var en utav de mest meriterade politiker inom socialdemokraterna.


Innan Mona Sahlin blev tillfrågad blev till exempel både Margot Wallström och Margareta Ulvskog tillfrågade men de tackade båda nej. (Plus en hel del andra kvinnor blev tillfrågade) Mona Sahlin sitter som statsministerkandidat i det rödgröna samarbetet. Maria Wetterstrand har ofta blivit tillfrågad om hon hellre skulle vilja vara statsministerkandidat just för att hennes förtroende siffror är mycket högre än Monas.

Mona Sahlin anser jag är en dålig debattör och det tror jag kommer bli avgörande i riksdagsvalet 2010. Jag tror att partiledardebatten som oftast är en månad innan valet kommer bli väldigt betydande för socialdemokraterna och kristdemokraterna. När det gäller socialdemokraternas politik tycker jag att deras kritik mot sjukförsäkringen var både rätt och fel. Det som var rätt var att det var fel av regeringen att cancersjuka som inte var färdig behandlade var tvungna att söka jobb. Cristina Husmark Pehrsson har inte varit tillräckligt tydlig med vad som är bra med detta.

Det som var väldigt bra med regeringens sjukreform var/är att en hel del sjuka kommer lättare tillbaka till arbetsmarknaden. Så borde det vara i ett land som Sverige där vi har de bästa förutsättnignarna men ändå är det sjukaste folket i världen.


1.Socialdemokraternas förslag var FRA och det är en anledning emot socialdemokraterna.

2. Socialdemokraterna vill tillbaka tillbaka till det gamla systemet där väldigt många människor lever på bidrag och förtidspension. Deras alternativ till det moderatasamlingspartiets jobbpolitik skapar inte jobb.

3. Socialdemokraterna kommer att bilda regering ihop med vänsterpartiet, det leder till att vänsterpartiet får in en del frågor och de har en hel del frågor som inte är bra inom till exempel utbildning.

4. Socialdemokraterna prioriterar inte på ungdomar och det är ett stort misstag som de borde rätta till innan valet.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 16 juli 10:45

Vad rätt jag hade när det gällde mobiler. Jag skrev denna insändare i Barometern 2013:  http://www.barometern.se/reagera/alltid-uppkopplad-stressad-i-skolan/   Här finns ett exempel på vilka effekter och konsekvenser som det har på oss människo...

Av Torbjörn S. Brandhill - Söndag 14 juli 10:30

”Du ska satsa åt andra” är slagord som används flitigt för att beskriva hur bra dejting går till. Vad menas med slagorden? Slagorden betyder att du ska satsa på en person åt någon annan så att personen i fråga slipper satsa på dig. Det bl...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 13 juli 10:19

En kraft som vi absolut kan mäta och försöka förklara, men ack så svårt. Hur ska man tala om för någon att du gillar honom/henne? Jag tycker du ska prova att använda ögonen. Ögonen är dina imaginära lysrör som träffar folk djupt inne i hjärtat. Det k...

Av Torbjörn S. Brandhill - Torsdag 11 juli 21:47

På de orter där frivilligcentraler eller frivilligcentralsliknande verksamheter finns, rekryteras frivilliga som kan hjälpa till med inkludering av nyanlända, med stöd till familjer, mötesplatser för ensamma, hjälp och stöd till människor med psykisk...

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 8 juli 20:28

Jag var med i Expressen förra veckan:  https://www.expressen.se/nyheter/dodshotad-som-hoggravid-nu-undviker-hon-debatter/    Jag svarade på frågorna för väldigt länge sedan och visste inte om att de skulle publicera det. Jag fick ett mail där j...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se