Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 24 november 2010

Förorenat vatten

Av Torbjörn S. Brandhill - 24 november 2010 14:03

Sjukdomar från förorenat vatten:


Sjukdomar som finns i förorenat vatten. Bristen på rent vatten försämrar människors hälsa och möjligheter att leva ett vanligt liv. Det kan leda till död också. Varje dag dör 4000 barn utav sjukdomar som är orsakade av brist på rent vatten. 3-4 miljoner dör varje år utav förorenat vatten. 80 procent av alla sjukdomsfall är orsakade av brist på rent vatten.

Kolera är en av de sjukdomarna som är dödligast. Den sprids via mat och förorenat vatten. Finns mest i Asien, Afrika och norra Sydamerika. Koleran har härjat i Sverige under 1800-talet men tack vare det moderna avloppssystemet och förbättringen av hygienen så försvann Koleran.Malaria är en sjukdom som sprids mycket i Afrika, Sydamerika och södra Asien. Malaria sprids utav myggor och förorenat vatten. Sjukdomen är inte lika dödlig som Kolera men finns fortfarande dödsfall.

Diarré är ett symptom som ger lös avföring. Det leder också till uttorkning av kroppen på grund av att man förlorar vätskan i kroppen. Diarré är ett stort problem i länder med förorenat vatten. 1.4 miljoner barn dör av diarré varje år.

FN säger att förorenat vatten är ett större hot än krig och konflikter. Förorenat vatten är också dödligare än våld och krig. Rent vatten börjar bli sällsynt och kommer bli ännu svårare att få tag på efter förändringarna i klimatet.


Vad kan vi göra åt problemet med förorenat vatten?


Genom att minska utsläppen i miljön och hjälpa varandra runt om i världen kan vi fixa problemet med förorenat vatten. När vi i Sverige fick kolera så försvann den sjukdomen tack vare det nya moderna avloppssystemen så varför inte hjälpa länderna som behöver hjälp med deras vatten som sprider sjukdomar. Problemet är inte ont av pengar från alla ledande länder, problemet är viljan och att vara generös.


Vi måste försöka att bygga många skolor i de fattiga länderna och på landsbygderna för att kunna utbilda flera kvinnor och män.
Genom att utbilda kvinnor kommer vi att kunna behålla befolkningstillväxten
i samma nivå om inte kvinnorna föder fler barn än 1-2 barn och om man utbildar alla män och kvinnor så kan de jobba på reningsverk eller överhuvudtaget jobba med vatten för att minska förorenat vatten.


Bloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" />  bloggping

bloglovin

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 16 juli 10:45

Vad rätt jag hade när det gällde mobiler. Jag skrev denna insändare i Barometern 2013:  http://www.barometern.se/reagera/alltid-uppkopplad-stressad-i-skolan/   Här finns ett exempel på vilka effekter och konsekvenser som det har på oss människo...

Av Torbjörn S. Brandhill - Söndag 14 juli 10:30

”Du ska satsa åt andra” är slagord som används flitigt för att beskriva hur bra dejting går till. Vad menas med slagorden? Slagorden betyder att du ska satsa på en person åt någon annan så att personen i fråga slipper satsa på dig. Det bl...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 13 juli 10:19

En kraft som vi absolut kan mäta och försöka förklara, men ack så svårt. Hur ska man tala om för någon att du gillar honom/henne? Jag tycker du ska prova att använda ögonen. Ögonen är dina imaginära lysrör som träffar folk djupt inne i hjärtat. Det k...

Av Torbjörn S. Brandhill - Torsdag 11 juli 21:47

På de orter där frivilligcentraler eller frivilligcentralsliknande verksamheter finns, rekryteras frivilliga som kan hjälpa till med inkludering av nyanlända, med stöd till familjer, mötesplatser för ensamma, hjälp och stöd till människor med psykisk...

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 8 juli 20:28

Jag var med i Expressen förra veckan:  https://www.expressen.se/nyheter/dodshotad-som-hoggravid-nu-undviker-hon-debatter/    Jag svarade på frågorna för väldigt länge sedan och visste inte om att de skulle publicera det. Jag fick ett mail där j...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se