Farbror Blå * Brandhill

Alla inlägg under augusti 2011

ANNONS
ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 14 augusti 2011 16:59

Det är så här ser ut i bloggosfären idag: Det är tjejer som leder de största bloggarna och de flesta kända bloggar handlar om mode. 


Här är statistiken: 

 

Av Torbjörn S. Brandhill - 13 augusti 2011 14:28

En debatt om religionens påverkan i samhället/ skolan m.m  

Debattörena är  Richards Dawkins- http://sv.wikipedia.org/wiki/Richard_Dawkins och Jonathan Dimbleby-  är han som leder debatten- http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Dimbleby Plus många fler i studion.

Dimbleby is joined by Professor Richard Dawkins, Schools Select Committee chairman Barry Sheerman MP, and a multi-faith studio audience.http://rpc.aitellu.com http://rpc.aitellu.com http://ping.bloggnytt.se http://ping.bloggnytt.se http://www.frisim.com/ping/ http://blogsearch.google.se/ping/RPC2 http://nyligen.se/ping/ http://rpc.pingomatic.com/ http://rpc.technorati.com/rpc/ping http://rpc.twingly.com http://modersmal.skolverket.se/finska/ http://www.uusisuomi.fi/ www.farbrorbla.bloggplatsen.se www.maizette.blogg.se www.aftonbladet.se www.expressen.se http://www.bloggerfy.com/profile/create/3604411/accept" href="http://www.bloggtoppen.se

" target="_blank">www.bloggtoppen.se

Av Torbjörn S. Brandhill - 12 augusti 2011 23:17


                                   Nu kanske det ska krossas en gång för alla? Det är som bölder som aldrig går bort eller som Behcets sjukdom, där följderna är smärtsamma utslag över stora delar av kroppen. Ska vi leva med detta eller ska vi göra någonting åt det? Dagens politiker verkar tycka att så länge oljepannan har sitt skyddsnät finns det en framtid. Moral stör allt rationellt tänkande med en rationell mall. Det drar isär allt tills det inte längre finns något att ta på. Men ska vi låta detta stoppa oss? Ska detta fortfarande få vara den enda tillåtna vägen. Svaret är: Nej! Jag är trött på hur det alltid ska knytas till att någon politiker skulle vara mer sympatisk är någon annan. När det i själva verket handlar om receptiva förmågor, saklighet, fakta, pragmatism, kreativitet m.m Rationella pragmatiska beslut ska väl inte behöva stå tillbaka enbart på grund av att det inte passar in i moralmallen? 


Under några veckor framöver kommer det att handla om moral på min blogg och särskilt med tanke på mitt nya projektarbete nu i trean som handlar om cannabis. Kommer att undersöka moralen på flera plan.


http://sv.wikipedia.org/wiki/Genuspedagogik

http://rpc.aitellu.com http://ping.bloggnytt.se http://ping.bloggnytt.se http://www.frisim.com/ping/ http://blogsearch.google.se/ping/RPC2 http://nyligen.se/ping/ http://rpc.pingomatic.com/ http://rpc.technorati.com/rpc/ping http://rpc.twingly.com http://modersmal.skolverket.se/finska/ http://www.uusisuomi.fi/ www.farbrorbla.bloggplatsen.se www.maizette.blogg.se www.aftonbladet.se www.expressen.se www.bloggtoppen.se http://www.frisim.com/ping/

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se