Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 7 januari 2015

10 speciella saker som hände mig under 2014

Av Torbjörn S. Brandhill - 7 januari 2015 20:00

10 Speciella Saker som hände mig under 2014

 

1. Jag var med på tv för första gången. (Har kollat upp det och det var tydligen den 18:e februari som jag var med i smålandsnytts sändning) 

 

2. Jag var med i radion för första gången under 2014. (P4 Kalmar - 3 gånger, P3 - 1 gång och studentradion - 1 gång)

 

3. Jag var för första gången i almedalen och var där under nästan hela veckan. (Minus en dag bara) 

 

4. Jag började med Youtube mer ordentligt igen. 

 

5. Jag började med utlandsstudier i Bremen/Tyskland. Fantastiskt krävande och utmanande men så otroligt spännande. Jag är stolt över att jag vågade. Resultatet blir aldrig vad man exakt trodde innan och en del saker blir sämre än vad man trodde och en del andra saker blir bättre än vad man trodde. I slutändan är jag övertygad om att det kommer att ses som positivt. 

 

6. Jag var på sommarsemester i Tyskland i Füssen. (Neuschwanstein m.m.) 

 

7. Min favorit vann Eurovision Song Contest. (Det är inte alltid det händer, men det hände under 2014, hoppas nu att Conchita Wurst blir host för ESC 2015) 

 

8. Jag vann min största tippningsvinst hittills och förutom den flera andra större tippningsvinster under 2014. 2015 är ett riktigt mellanår när det kommer till sport dessvärre. Den största tippningsvinsten kom när jag tippade rätt på bronsmatchen i OS i herrarnas ishockey-turnering. 

 

9.  Supervalår - Jag var distriktsordförande för ett ungdomsförbund under ett supervalår, vilket är få förunnade. Det var fantastiskt roligt och inspirerande. Jag har lärt mig otroligt mycket under 2014. Nu är jag förvissor besviken och arg på mitt parti för tillfället och min framtid i partiet är fortfarande oviss. Det hindrar mig inte från att tycka att ett supervalår har varit otroligt roligt och spännade. (Jag har skickat in flera insändare och fått dess publicerade, vilket är något som jag naturligtvis kommer att fortsätta med) 

 

10. Freimarkt (ölfest) i Bremen med familjen var mycket trevligt och roligt. 

 

Det här var 10 speciella saker som hände mig under 2014. Nästan alla dessa punkter skulle man kunna bryta ner i 50-100 olika punkter men jag tycker att det ger en ganska bra helhetsbild så här.  - Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"  

 

 

Vad har du varit med om under 2014? Jag hoppas att 2015 har minst lika många intressanta saker att erbjuda. Det blir svårt men ända sedan 2012 har mina år överträffat varandra. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Onsdag 13 mars 22:13

  En intressant dragning och huruvida du ska äga dina personuppgifter.   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 11 mars 19:58

Mycket bra sagt av Mahsa. Näthat är min gamla fråga och det här tycker jag var en bra video av Mahsa om näthat. Varför kan inte folk säga sina dumma saker när de sitter framför tv:n och sen så är det bra?   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Far...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 16 feb 15:18

  Farbror Blå & Morbror Grön diskuterar/samtalar om dokumentären Gudrun Schyman - konsten att vara människa. Här kan ni se dokumentären: https://www.svtplay.se/video/19803080/gudrun-konsten-att-vara-manniska   - Hälsningar Torbjörn S. Brandh...

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 5 feb 00:15

Rikskonferensen vänder sig till dig som är frivillig- eller volontärsamordnare, politiker, chef eller styrelse/styrgrupp med ansvar för frivilligcentral/frivilligverksamhet.   Ett axplock ur programmet: Frivilliginsatser förändrar och förenar &nd...

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 november 2018 20:08

Farbror Blå och Morbror Grön Podden pratar om 10 problem med A Swedish Elephant.   Här kan ni se dokumentären: https://www.youtube.com/watch?v=xhf61   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"   Du kan även lyssna på Soundcloud:...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Är du för eller mot böneutrop?
 För
 Mot
 Vet ej

Det här är jag

   

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 24 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 395 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag pluggar internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. För tillfället är jag en erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggar jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu, men har inte tagit ut min fil.kand. i statsvetenskap ännu. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se