Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 19 januari 2015

Jihadister borde inte premieras

Av Torbjörn S. Brandhill - 19 januari 2015 17:06

Mona Sahlin, hur tänker du egentligen? Eller tänker du över huvud taget? Hur kan det var rimligt att mördare och förbrytare ska belönas? Du stöttar förslaget om att jihadister ska få jobb och terapi när de kommer hem. De ska alltså belönas som om de har gjort en berömvärd insats. Vems sida står Mona Sahlin på egentligen? Extremister och våldsbejakare kan inte stoppas genom att belönas efter sina hemska insatser. Det verkar som om man inte gör någon skillnad mellan jihadister och fredsbevarande insatser i till exempel Afghanistan. 

 

Flera soldater upplever hemska saker och de kan drabbas av posttraumatisk stress. Det är en omständighet som verkligen kan legitimera en insats från samhället i form av terapi och eventuellt ett jobb. Ett stort problem med jihadist-förslaget är att kontrollen är otroligt svår att göra.

 

Hur vet man vad någon har gjort? Hur vet man om det verkligen är en före detta jihadist? "Krigsåtervändare" säger Mona Sahlin. På vilket sätt är en person som har stöttat IS:s framfart en krigsåtervändare? Vad är det för glorifiering av den rådande situationen i Syrien och Irak? Jag tycker att Mona Sahlin ska skämmas för detta uttalande och att hon inte inser skillnaden mellan en före detta jihadist och en krigsåtervändare visar att hon inte är olämplig för sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. 


Mona Sahlin har en naiv syn på problemet och en kravlös inställning till individer. Det kan inte vara belöning och noll krav på de individer som ansluter sig till IS som ska gälla. En sådan inställning kommer inte att lösa problemen. Rasmus Persson (c) kanske inte riktigt tänkte innan han pratade, men att den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism uttalar sig på det här sättet är beklämande. 

 

Det som behövs är ett förebyggande arbete inte en belöningsidé som mer eller mindre legitimerar de val och dåd som personen har begått. 

 

Här är artikeln om Mona Sahlins uttalande: 

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sahlin-stodjer-forslag-om-hjalp-till-is-krigare_4261683.svd

 

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 20 juli 10:00

Jag hörde ett talesätt av någon klok person för flera år sedan som lyder: ”Om paret framför dig pratar väldigt mycket med varandra är de inte ett kärlekspar” Jag kan inte för mitt liv komma ihåg vem som har sagt detta, more about men det ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Fredag 19 juli 09:45


Debattartikel i tisdagens Ulricehamns tidning. - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"      ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 16 juli 10:45

Vad rätt jag hade när det gällde mobiler. Jag skrev denna insändare i Barometern 2013:  http://www.barometern.se/reagera/alltid-uppkopplad-stressad-i-skolan/   Här finns ett exempel på vilka effekter och konsekvenser som det har på oss människo...

Av Torbjörn S. Brandhill - Söndag 14 juli 10:30

”Du ska satsa åt andra” är slagord som används flitigt för att beskriva hur bra dejting går till. Vad menas med slagorden? Slagorden betyder att du ska satsa på en person åt någon annan så att personen i fråga slipper satsa på dig. Det bl...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 13 juli 10:19

En kraft som vi absolut kan mäta och försöka förklara, men ack så svårt. Hur ska man tala om för någon att du gillar honom/henne? Jag tycker du ska prova att använda ögonen. Ögonen är dina imaginära lysrör som träffar folk djupt inne i hjärtat. Det k...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se