Farbror Blå * Brandhill

Alla inlägg under augusti 2010

Av Torbjörn S. Brandhill - 25 augusti 2010 22:07

Först tar jag upp lite gamla inlägg om miljöpartiet:


Bara 13 procent av väljarna är för en höjning av bensinskatten, något som de rödgröna lovat att genomföra om de vinner valet.

Nästan tre gånger så många, 38 procent, vill i stället se en skattesänkning, enligt en Sifoundersökning som redovisas i Aftonbladet.

Enligt oppositionens förslag ska koldioxidskatten på bensin höjas med 49 öre per liter från 2012. Höjningen ska kompenseras med ett höjt reseavdrag.

Ungefär varannan väljare, 49 procent, vill inte att bensinskatten ska förändras över huvud taget, alternativt är tveksam/vet inte.
16 procent anser att frågan om bensinskatt är så viktig att de kan tänka sig att byta politiskt block. Fem procent är tveksamma medan en klar majoritet, 79 procent, inte tänker byta block på grund av bensinskatten.

I undersökningen, som genomfördes på onsdagen, intervjuades 1 000 svenskar. Frågorna löd: Tycker du att man ska höja, sänka eller låta bensinskatten vara oförändrad? Är frågan om bensinskatt så viktig att du skulle kunna tänka dig att byta block?

 "Faktan (texten) är tagen från svt (TT) och jag kan verkligen inte förstå hur man kan höja bensinskatten så mycket. Miljöpartiet verkar inte förstå vilket stort slag det kommer att vara för landsbygden: Jag bor på landsbygden och vet att vi är beroende av bilen och det kommer att slå oss hårt att få höjd bensinskatt och inkomstskatt. Ni som har tänkt rösta på miljöpartiet borde nog tänka på att miljöpartiet vill höja bensinskatten med 2 kronor per liter.


Av Torbjörn S. Brandhill - 24 augusti 2010 23:47

Miljöpartiet de gröna.

 

Den gröna delen av det

 

 rödgröna sammarbetets dag är

 

 det i morgon på bloggen. =)

Av Torbjörn S. Brandhill - 24 augusti 2010 18:42

Här får ni höra om  Vänsterpartiets skolpolitik kontra folkpartiets. Folkpartiets skolpolitik stödjer jag fast det visste ni nog redan...


http://svtplay.se/v/2101784/gomorron_sverige/hur_ska_den_svenska_skolan_fungera_



Jan Björklund förklarar även vad folkpartiet har gjort i skolpolitiken så se debatten och skaffa er en uppfattning. Vi hörs om nästa debatt!


Torbjörn Peterson

Av Torbjörn S. Brandhill - 24 augusti 2010 18:25

Hej! Torbjörn Peterson här!

Ring P1 borde ni absolut se: (När folket får ringa in och fråga politikerna om vad som helst.


http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1120


Ungdomsförbundet inom vänsterpartiet heter Ung Vänster och de har tillsammans med moderpartiet beslutat att så länge Sverigedemokraterna inte sitter i riksdagen så kommer de inte att debattera med dem.


Här är Lars Ohlys tal i almedalen, partiets viktigaste fråga under valrörelsen är välfärd.



Av Torbjörn S. Brandhill - 24 augusti 2010 18:05

Vänsterpartiet grundades år 1917 av de som utbröt sig ur Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti. partiet har haft 4 olika partibeteckningar: Sveriges Socialdemokratiska Vänsterparti (1917–1921), Sveriges Kommunistiska Parti (1921–1967), Vänsterpartiet Kommunisterna (1967–1990), och det nuvarande Vänsterpartiet sedan 1990. Vänsterpartiet är idag ett socialistiskt parti som arbetar för att staten ska äga så mycket som möjligt av välfärdenskärnas företag.

 

Partiledare är Lars Ohly

 

 

Fil:Lars Ohly Almedalen 2006.jpg

 

Lars Ohly är 53 år gammal och han var partisekriterare i vänsterpartiet mellan åren 1994 till 2000. Hans företrädare var Gudrun Schyman som efter sin avgång lät Lars Ohly ta över partiledarrollen. (Ulla Hoffmann satt som tillförordnad partiledare i ett år. Gudrun Schyman ledde partiet till sitt bästa val någonsin år 1998, då de fick 11.99 % av rösterna. (Även 1944 fick vänsterpartiet över 10 % (10.3 %))

 

Vänsterpartiets partisymbol

 

Här är några "dagsfärska" politiska åsikter som vänsterpartiet har:

  • 200 000 nya jobb i offentliga sektorn
  • Minskning av totalarbetstiden med två timmar per dag till sex timmars arbetsdag
  • Allmän tandvårdsförsäkring
  • Nej till EMU, att Sverige ska gå ur EU.
  • Nej till EU:s grundlag "Lissabonfördraget"
  • Stoppa företagsflytten
  • Försvar av den offentliga sektorn
  • Flyktingamnesti
  • Feministiskt självförsvar i gymnasieskolan
  • Nej till betyg och läxor, till förmån av läxläsning i skola och skriftliga omdömen i grundskolan.
  • Nej till FRA, IPRED. ACTA och Datalagringsdirektivet

  • Punkterna är tagna från wikipedia och från mitt egna material.


     

    Tidningar med Kommunistisk eller trotskistisk inriktning

    Veckotidningar, endagarstidningar, nättidningar

    • The Militant
    • Offensiv
    • Proletären

    Tidskrifter

    • Rebell
    • Socialisten

    Fakta taget från wikipedia.

    Av Torbjörn S. Brandhill - 23 augusti 2010 23:28

     

     

    Vänsterpartiet

     

     

     

    Här är en liten start:

     


    Korseld med Lars Ohly. Korseld är ett webbprogram på aftonbladet som leds av Sanna rayman (Ledarskribent Svenska Dagbladet) och Katrine Kielos Aftonbladet. Tanken med korsled är att man över blockpolitiken ska kunna resonera sig fram i olika politiska frågor.  Mellan ideologier, block, färg inom politiken så kan man kunna uttrycka känslor och acceptans.


    Av Torbjörn S. Brandhill - 22 augusti 2010 23:04

    Först vill jag berätta att det idag var en debatt idag i agenda mellan Gudrun Schyman och Jimmie Åkesson. Jag tyckte att debatten var väldigt dålig och den slutade med döttlopp eftersom de kom ingen vart. Debatten handlade om jämställdhet.


     

    Vänsterpartiet är det

     

    dags för!

     

     

     

    Vänsterpartiet fick

     

     lott nummer ett och

     

     fick därför starta

     

     valutredningen på

     

     min blogg.

    Fråga mig

    100 besvarade frågor

    Omröstning

    Vet du vad en frivilligcentral är?
     Ja
     Nej

    Bidra till bloggen

    Alla bidrag är välkomna. Bloggen lyfter civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och andra politiska frågor. Alla pengar går till att bygga upp bloggen och annat för att lyfta politiska frågor. Det kan gälla Ulricehamns kommun eller riksfrågor. 

     

    Swisha till: 070-2870484

    Det här är jag

         

    Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

     

    Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

    https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

     

    Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

     

    Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

     

    Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

     

    Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

     

    Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

     

    Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

    https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

     

    Här är jag med i radion: 

    P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

     

    I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

    Sök i bloggen

    Translate my blog

    Besökare

    Kategorier

    Tidigare år

    Arkiv

    Ranka blogg

    bloggtopplista free counters
    Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se