Farbror Blå * Brandhill

Alla inlägg under oktober 2010

Av Torbjörn S. Brandhill - 4 oktober 2010 21:50

Avkriminalisera CannabisBloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" />

ANNONS
ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 3 oktober 2010 21:46


Alla ni som är motståndare till en avkriminalisering av cannabis eller förespråkare för tvångsdrogtester på barn utan föräldrarnas tillåtelse borde lyssna på vad Alexander har och berätta. Han berättar en sann historia om hur en ung pojke blir tvångsdrogtestat m.m Titta på klippet


Bloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" />

Av Torbjörn S. Brandhill - 3 oktober 2010 21:39

Ska vi ha eller inte ha dubbdäck? Det är frågan det ! Ja vad anser experterna?


Kolla här: http://svtplay.se/v/2171613/gomorron_sverige/dubbdack_eller_inte_det_ar_fragan...?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2068919/sb,p119636,1,f,-1


Från och med den 1 Oktober är det tillåtet att sätta på dubbdäck på sin bil.  (fordon)

Av Torbjörn S. Brandhill - 3 oktober 2010 19:48

En man säljer sin kropp till kvinnor läs Dagens nyheters artikel om Erik (som han kallas i artikeln) som säljer sin kropp till kvinnor.


http://www.dn.se/insidan/han-lever-pa-att-salja-sin-kropp-till-kvinnor-1.1163505

Av Torbjörn S. Brandhill - 3 oktober 2010 17:56

Livets ordInledning:Religionen kristendom vet vi redan mycket väl vad den står för men vad står livets ord för?


Fakta:Ulf Ekman är född år 1950 och har flera tunga studier och akademiska poäng om teologi. Han har till exempel: En fil.kand i teologi och även teologie kandidat so menas med att han har studerat akademiskt om teologi och har läst tillräckligt mycket för att förtjäna en teologie kandidat. Teologie kandidat är en studie som kan jämföras men en teologie licentiat. Han är även lärare på ett universitet som livets ord äger. Det universitetet ligger i USA och drivs i hop med ett annat universitet som heter ”Oral Roberts University”. Livets ord hade från början ingen direkt lansering av sig själva ”utåt” från början men sedan år 1995 har de hållit på med att sända tv-program i andra länder där de predikar etc. Detta har gjort att Livets ord har spridit sig och allra mest intryck har det gjort i USA. Livets ord har även ett gymnasium och en grundskola som har sammanlagt ca: 7000 elever. Flera sådana här bibliska skolor finns även ute i Europa.

Livets ord är helt och hållet en trosrörelse och innan jag tänker förklara vad som menas med det, ska jag förklara vad en trosrörelse är. En trosrörelse är en rörelse som utgår helt från de exakta bitarna av religionen. Det som menas med det är att man styrs väldigt mycket ur tron. Anhängare till detta kan även kallas fundamentalistiska kristna eller evangeliska kristna. En närmare beskrivning av trosrörelsen är att de tror att gud kan påverka vardagliga livet i evighet. Alltså de tror att gud alltid finns med och utifrån det påverkar oss i vardagliga scenarior. Trosrörelsen menas även med att man tror nästan fundamentalistisk på bibeln. Många säger att ”den vanliga kyrkan” har tagit bort bibelns betydelse och därför skapades trorörelsen som utgår all sin religiösa verksamhet efter bibeln. Livets ord brukar anses Sveriges representation för trosrörelsen. I livets ord behöver man även missionera för sin tro detta har de dock blivit väldigt kritiserade för.Livets ord är egentligen inte någon sekt utan en kristlig stiftelse som absolut inriktar sig på att främja den kristna tron. De grundades år 1983 i Uppsala av en man som heter Ulf Ekman. Ursprungligen innan Livets ord var Ulf Ekman en präst i den svenska kyrkan fram tills han grundade Livets ord. Efter att Ulf Ekman grundade Livets ord började han jobba som präst och ledare i Livets ord.Livets ord är en sekt som grundats från religionen kristendom. Sekten har inte fått häpnadsmässigt många anhängare men det finns en del kändisar som har blivit medlemmar och det gjorde att jag tyckte det vore intressant att få lära känna livets ord vision och vad de står för inom religionen kristendom.


Av Torbjörn S. Brandhill - 2 oktober 2010 17:13

Jag håller på med att sortera in mina inlägg i mer preciserade kategorier så att det blir lättare att hitta på bloggen.  Av Torbjörn S. Brandhill - 2 oktober 2010 17:02

Min nästa omröstning på bloggen är egentligen ingen omröstning utan det är en liten undersökning om vilken åldersgrupp som läser min blogg.


Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se