Farbror Blå * Brandhill

Alla inlägg under november 2010

Av Torbjörn S. Brandhill - 14 november 2010 21:30

Myt 1. Vitt kött är mer fettsnålt än rött
Väldigt många som vill gå ner i vikt vljer kyckling istället för gris som proteinkälla. Problemet med fågel är att det kan vara fetare är en mager köttbit. Denna myt kommer nog från den tid då slaktarna lämnade kvar mer fett kvar på skivorna. Nuförtiden är fetthalten för dessa olika proteinkällor densamma. En magert utskuren biff innehåller så lite som 5 gram fett per 100 gram, medan ett kycklinglår kan innehålla upp till 9 gram per 100 gram.


2. Hitler låg bakom bygget av autobahn

”En sak gjorde Hitler i alla fall bra, han tog initiativet till att bygga Autobahn och var först i världen med att bygga motorvägar.” Hitler tog faktiskt inte initiativet till att bygga Autobahn. Både Tyskland och Italien hade planer på att anlägga motorvägar redan på 20-talet, men 1930 röstade nazistpartiet i den tyska riksdagen nej till det. Motorvägar invigdes år 1932 6 månader innan Hitler kom till makten. Hitler och hans nazistiska medhjälpare snodde dock idéerna och fick dem att framstå som sina egna. Hitler var smart nog att inse det propagandamässiga värdet av ett väl fungerande motorvägsnät. En fjärdedel av alla motorvägar i Tyskland byggdes då nazisterna hade makten.
 
4. Om man vaknar mitt i natten är det bäst att ligga kvar i sängen, räkna får eller vrida och vända på sig tills man slutligen somnar om.
  • Att vakna mitt i natten och inte kunna somna ärr ett sömnproblem som vi ibland drabbas av. Något som hjälper är: Lugnande bilder och lugnande tankar är till större hjälp än om man räknar får som är riktigt kontraproduktivt.  De flesta experter anser att om du inte somnat inom 15 till 20 minuter ska du stiga upp och göra något avslappnande. Kolla inte vad klockan är!

  •   

  • 5. Du skadar ögonen om du läser i mörkret eller sitter för nära tv:n
    Det finns ingen forskning som styrker detta. Du kan dock bli lite trött i ögonen.


  • 6. Naglar och hår växer efter döden
    De växer inte efter döden. Det kan ändå se ut som om håret har växt eftersom huden dras samman.


    7. Håret växer snabbare efter rakning
    HÅret växer inte snabbare av rakning. Det kan därmot kännas lite tätare när det precis har kommit tillbaka. "Täthets" försvinner sedan när håret blir längre.


    8. Bubbelvatten kommer från mineralkällor?

    25% av vårat mineralvattnet kommer från vårt kranvatten. De mest kända och "bästa" mineralvattnet kommer från rent kranvatten. Fast med tillsatser som kolsyra och smaksättning m.m. 

    9."Tonåringar som blir bjudna på öl och vin hemma lär sig hantera alkohol bättre än andra tonåringar."
    Det finns egentligen ingen sanning i det. Det finns studier som visar att tonåringar som blir bjudna på öl och vin hemma dricker mycket mer när de är ute. Problematiken är större hos dem. (Självklart gäller inte detta alltid men studier visar att de inte hantera alkohol bättre än andra tonåringar.)

    10. "Det är ingen mening att sortera färgat och ofärgat glas. Lastbilen lägger ändå allt tillsammans. "


    "Det kan se ut som om alla glasförpackningar töms och blandas hop, men de lastbilar som hämtar glas har två fack på flaket. Ett för färgat och ett för ofärgat glas. Glaset hålls separerat ända tills det är återvunnet." Taget från: http://www.ftiab.se/hushall/faktamyter/myter.4.405877db1168b3d892a80001405.html  Jag tyckte den här myten var så bra!

      

    Bloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" /> www.farbrorbla.bloggplatsen.se  bloggping

    Av Torbjörn S. Brandhill - 13 november 2010 18:19

    Här är lite sammansatta klipp med Stig-Björn "Stickan" Ljunggren som är statsvetare. Jag tycker att han är en riktigt härlig person. Klippen är tagna från Kanal 5:s succéprogram "Boston Tea Party".




    Bloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" /> bloggping www.farbrorbla.bloggplatsen.se

    Av Torbjörn S. Brandhill - 11 november 2010 22:24

    I morgon blir det en väldig

     

    inriktning på yttrandefrihet och

     

    den nuvarande regeringen. plus

     

    Mona Sahlins efterträdare...

     

     

    Läs i morgon.

     

     

    Bloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" /> bloggping www.farbrorbla.bloggplatsen.se http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8106549.ab 

    Av Torbjörn S. Brandhill - 11 november 2010 22:12

    Får man skriva vad som helst på en blogg?


    Vad tycker du om att människor med till exempel rasistiska åsikter kan yttra sig fritt på nätet?


    bloggping Bloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" /> www.farbrorbla.bloggplatsen.se

    Av Torbjörn S. Brandhill - 10 november 2010 22:08

    Kungen skämtar om boken skandalboken Carl XVI Gustaf - "Den motvillige monarken". Vad tycker ni om detta?


    http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article8093365.ab Lite löjligt av Aftonbladet att ta upp detta tycker jag.


    Vad heter de som har skrivit boken? Jo de är journalister alla tre och heter: Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer.


    (Lite fakta om Thomas Sjöberg http://sv.wikipedia.org/wiki/Thomas_Sj%C3%B6berg_(journalist)


    bloggping 

    http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/103023/4356822  


    Bloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" />

    Av Torbjörn S. Brandhill - 10 november 2010 12:29

    Kommentarerna till expressen efter invandringsdebatten.



    bloggping Bloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" /> www.farbrorbla.bloggplatsen.se

    Av Torbjörn S. Brandhill - 9 november 2010 22:10


    1. EU kostar en fruktansvärd massa pengar.
    Sverige betalar in ungefär 26 miljarder kronor till EU netto. 26 miljarder är mycket pengar men man måste ställa detta mot: De 12.5 miljarder vi får tillbaka i stöd, Den ökade handeln och de demokratiska fördelarna som det innebär av en gemensam politik. m.m Ser man i det långa loppet tjänar Sverige in sin medlemsavgift flera gånger om. Detta vill dock Folkpartiet göra med EU:s budget:

    "Reformera och modernisera EU:s budget kraftigt, med mindre pengar till jordbruk och regionalstöd och mer till forskning, infrastruktur, klimatåtgärder, brottsbekämpning och utrikespolitik." taget från Folkpartiets hemsida.

    Fler förklaringar kommer.

     

    2. Sverige är det enda EU-land som tar emot flyktingar.

     

    3. Efter EMU-inträdet har priserna på dagligvaror gått upp enormt i

    medlemsländerna!


    4. Med öppna gränser för arbete kan alla komma till Sverige och arbeta, så vi förlorar jobb. 


    5. Lissabonfördraget kommer att göra Sveriges riksdag helt tandlös.


    6. EU har, eller håller på att bygga upp, en egen armé.

     

     

    7. Snart kommer vi även att få betala EU-skatt, bredvid den statliga, kommunala och landstingsskatten.


    8. EU:s nya utrikesminister kommer att styra Sveriges och hela Europas utrikespolitik.

    9. EU bygger bara handelsmurar och handlar bara inom sina egna gränser, inte med omvärlden.

    10. EU är bara en diskussionsklubb som aldrig tar beslut. I Bryssel är det mycket snack och lite verkstad.

     

    Bloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" /> bloggping www.farbrorbla.bloggplatsen.se 

    Fråga mig

    100 besvarade frågor

    Omröstning

    Vet du vad en frivilligcentral är?
     Ja
     Nej

    Bidra till bloggen

    Alla bidrag är välkomna. Bloggen lyfter civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och andra politiska frågor. Alla pengar går till att bygga upp bloggen och annat för att lyfta politiska frågor. Det kan gälla Ulricehamns kommun eller riksfrågor. 

     

    Swisha till: 070-2870484

    Det här är jag

         

    Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

     

    Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

    https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

     

    Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

     

    Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

     

    Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

     

    Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

     

    Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

     

    Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

    https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

     

    Här är jag med i radion: 

    P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

     

    I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

    Sök i bloggen

    Translate my blog

    Besökare

    Kategorier

    Tidigare år

    Arkiv

    Ranka blogg

    bloggtopplista free counters
    Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se