Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2012

Släpp kungen fri

Av Torbjörn S. Brandhill - 27 oktober 2012 17:11

http://www.svtplay.se/debatt


Det är intressant att vi än idag debatterar om kungen var på strippklubb eller inte. Vad gör detta för skillnad idag? Vi republikaner får varken fler eller färre argument för ett avskaffande av monarkin. Rojalister får se en annan bild av kungen som person möjligen. Men ämbetet är fortfarande lika dant oavsett om kungen var på strippklubb eller inte. Det är en väldigt löjlig debatt som enbart kan ses som ett riktigt lågvattenmärke i Svt-debatts program.


Debatten som fördes mellan Desirée A Schein och författarna för boken ”Den motvillige monarken” var även mycket märklig. Jag kan ärligt säga att jag inte har läst någon av böckerna, men finns det verkligen "bara" vittnesmål som stöd för att kungen var på strippklubb? Ska bara ord stå mot ord i debatten? Man som tittare fick ingen klar bild över huruvida vi ska tro på någon av de som debatterade. Debatten föll pladask och jag kände att den lika gärna hade kunnat föras hemma hos någon av debattörerna utan kameror och publik. Det är inte alltid den mest snaskigaste debatten som är den mest intressanta debatten svt!


Det är dock inte det som är det viktiga, utan det viktiga är om det som har hänt har någon relevans idag. För kungen som person verkade det ha en viss relevans, men när det gäller ämbetet är hans fadäser enbart små puffiga moln. De små puffiga molnen står i vägen för en demokrati debatt om kungaämbetet. I en civiliserad demokrati ärver vi inte våra ämbeten. På vilket sätt är debatten om kungens eventuella strippklubb besök en väsentlig fråga, när det finns en mycket viktigare debatt att föra  när det gäller kungens ämbete?

Befria kungen, låt honom få vara sig själv. Inför republik =)

Hälsningar Farbror Blå


 
En bra pizzeria om man ska hämta mat. Maten smakar helt okej, men stället är inte särskilt inbjudande. Det känns inte särskilt tillfredställande att sitta där.
 
 
 
 
 
God mat, men lite väl lite kebab när man beställer samt hämtar. Priserna är även lite högre än på andra pizzerior, men personalen är i alla fall trevlig.
 
 
 
 
Detta är ett ställe som jag rekommenderar. Själva ställets brist på mysfaktor drar ner betyget till en fyra. Men maten är väldigt god och personalen är trevlig.
 
 
 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Onsdag 13 mars 22:13

  En intressant dragning och huruvida du ska äga dina personuppgifter.   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 11 mars 19:58

Mycket bra sagt av Mahsa. Näthat är min gamla fråga och det här tycker jag var en bra video av Mahsa om näthat. Varför kan inte folk säga sina dumma saker när de sitter framför tv:n och sen så är det bra?   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Far...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 16 feb 15:18

  Farbror Blå & Morbror Grön diskuterar/samtalar om dokumentären Gudrun Schyman - konsten att vara människa. Här kan ni se dokumentären: https://www.svtplay.se/video/19803080/gudrun-konsten-att-vara-manniska   - Hälsningar Torbjörn S. Brandh...

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 5 feb 00:15

Rikskonferensen vänder sig till dig som är frivillig- eller volontärsamordnare, politiker, chef eller styrelse/styrgrupp med ansvar för frivilligcentral/frivilligverksamhet.   Ett axplock ur programmet: Frivilliginsatser förändrar och förenar &nd...

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 november 2018 20:08

Farbror Blå och Morbror Grön Podden pratar om 10 problem med A Swedish Elephant.   Här kan ni se dokumentären: https://www.youtube.com/watch?v=xhf61   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"   Du kan även lyssna på Soundcloud:...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Är du för eller mot böneutrop?
 För
 Mot
 Vet ej

Det här är jag

   

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 24 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 395 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag pluggar internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. För tillfället är jag en erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggar jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu, men har inte tagit ut min fil.kand. i statsvetenskap ännu. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se