Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2012

Släpp kungen fri

Av Torbjörn S. Brandhill - 27 oktober 2012 17:11

http://www.svtplay.se/debatt


Det är intressant att vi än idag debatterar om kungen var på strippklubb eller inte. Vad gör detta för skillnad idag? Vi republikaner får varken fler eller färre argument för ett avskaffande av monarkin. Rojalister får se en annan bild av kungen som person möjligen. Men ämbetet är fortfarande lika dant oavsett om kungen var på strippklubb eller inte. Det är en väldigt löjlig debatt som enbart kan ses som ett riktigt lågvattenmärke i Svt-debatts program.


Debatten som fördes mellan Desirée A Schein och författarna för boken ”Den motvillige monarken” var även mycket märklig. Jag kan ärligt säga att jag inte har läst någon av böckerna, men finns det verkligen "bara" vittnesmål som stöd för att kungen var på strippklubb? Ska bara ord stå mot ord i debatten? Man som tittare fick ingen klar bild över huruvida vi ska tro på någon av de som debatterade. Debatten föll pladask och jag kände att den lika gärna hade kunnat föras hemma hos någon av debattörerna utan kameror och publik. Det är inte alltid den mest snaskigaste debatten som är den mest intressanta debatten svt!


Det är dock inte det som är det viktiga, utan det viktiga är om det som har hänt har någon relevans idag. För kungen som person verkade det ha en viss relevans, men när det gäller ämbetet är hans fadäser enbart små puffiga moln. De små puffiga molnen står i vägen för en demokrati debatt om kungaämbetet. I en civiliserad demokrati ärver vi inte våra ämbeten. På vilket sätt är debatten om kungens eventuella strippklubb besök en väsentlig fråga, när det finns en mycket viktigare debatt att föra  när det gäller kungens ämbete?

Befria kungen, låt honom få vara sig själv. Inför republik =)

Hälsningar Farbror Blå


 
En bra pizzeria om man ska hämta mat. Maten smakar helt okej, men stället är inte särskilt inbjudande. Det känns inte särskilt tillfredställande att sitta där.
 
 
 
 
 
God mat, men lite väl lite kebab när man beställer samt hämtar. Priserna är även lite högre än på andra pizzerior, men personalen är i alla fall trevlig.
 
 
 
 
Detta är ett ställe som jag rekommenderar. Själva ställets brist på mysfaktor drar ner betyget till en fyra. Men maten är väldigt god och personalen är trevlig.
 
 
 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 16 juli 10:45

Vad rätt jag hade när det gällde mobiler. Jag skrev denna insändare i Barometern 2013:  http://www.barometern.se/reagera/alltid-uppkopplad-stressad-i-skolan/   Här finns ett exempel på vilka effekter och konsekvenser som det har på oss människo...

Av Torbjörn S. Brandhill - Söndag 14 juli 10:30

”Du ska satsa åt andra” är slagord som används flitigt för att beskriva hur bra dejting går till. Vad menas med slagorden? Slagorden betyder att du ska satsa på en person åt någon annan så att personen i fråga slipper satsa på dig. Det bl...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 13 juli 10:19

En kraft som vi absolut kan mäta och försöka förklara, men ack så svårt. Hur ska man tala om för någon att du gillar honom/henne? Jag tycker du ska prova att använda ögonen. Ögonen är dina imaginära lysrör som träffar folk djupt inne i hjärtat. Det k...

Av Torbjörn S. Brandhill - Torsdag 11 juli 21:47

På de orter där frivilligcentraler eller frivilligcentralsliknande verksamheter finns, rekryteras frivilliga som kan hjälpa till med inkludering av nyanlända, med stöd till familjer, mötesplatser för ensamma, hjälp och stöd till människor med psykisk...

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 8 juli 20:28

Jag var med i Expressen förra veckan:  https://www.expressen.se/nyheter/dodshotad-som-hoggravid-nu-undviker-hon-debatter/    Jag svarade på frågorna för väldigt länge sedan och visste inte om att de skulle publicera det. Jag fick ett mail där j...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se