Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 28 november 2014

Jag vill ha svar på mina frågor Lars Holmin (M)

Av Torbjörn S. Brandhill - 28 november 2014 02:42

Det här är insändaren som jag fick publicerad i Ulricehamns tidningen i tisdags: 


 

Jag vill ha svar på mina frågor, Lars Holmin


Några få veckor innan kommunalvalet i Ulricehamns kommun kritiserade jag en debattartikel av Lars Holmin med kritiken att han benämnde alla invånare som ”Ulricehamnare” och de fantastiska resultat som nämndes i artikeln var initiativ som kommunen gjort i centralorten. Insändaren hade aldrig målet att enbart leta fel hos de insatser som hade gjorts utan belysa att det finns en inställning hos kommunens politiker om att Ulricehamn är hela kommunen. Flera gånger under valrörelsen fick jag bevis på att detta är verkligen är sant. När det stod Ulricehamn istället för kommunen i det ena utskicket efter det andra.


När jag i min insändare bad om att få svar om vilka betydande insatser som kommunen ville göra runt om centralorten var Lars Holmins svar: ”Jag vill inte bråka med folkpartiet.” Jag är inte helt säker på hur jag ska tolka det svaret, men det lugnade inte min oro kring de problem som finns i kommunen.


Det här är en viktig diskussion som måste tas i Ulricehamns kommun, eftersom det är upprörande att politikerna inte ser längre än till centralortens gränser. ”Ulricehamnarna” är ett märkligt begrepp men det måste väl ändå vara alla i kommunen som är de så kallade ”ulricehamnarna”.


Hur ska det gå med måluppfyllelsen i skolan? Är det verkligen skäligt att man stänger ner skolor på landsbygden samtidigt som man gör miljonsatsningar i centralorten? Vilka viktiga satsningar har man gjort för att Ulricehamns kommun ska bli en bättre plats att leva och bo i?


Jag fick inte svar förra gången, men den här gången förväntar jag mig ett svar. Det går inte att vifta bort frågan med enbart hänvisningar till min partipolitiska tillhörighet. Ja, jag är medlem i folkpartiet men har inte ställt upp i något kommunalval i Ulricehamn. Jag har varit invånare i kommunen i över 20 år och den här debatten måste tas oavsett min partipolitiska tillhörighet. Om det är partipolitisk tillhörighet som stoppar den kritik som jag framför kan jag förstå varför det ser ut som det gör i Ulricehamns kommun.


Kommunpolitikerna ska veta att hela kommunens invånare har ögonen på er och förväntar sig resultat. Majoriteten av kommunens invånare bor inte i centralorten Ulricehamn och man betalar lika mycket i kommunalskatt när man bor utanför centralorten.


Torbjörn S. Brandhill distriktsordförande LUF Kalmar, liberal bloggare.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Onsdag 13 mars 22:13

  En intressant dragning och huruvida du ska äga dina personuppgifter.   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 11 mars 19:58

Mycket bra sagt av Mahsa. Näthat är min gamla fråga och det här tycker jag var en bra video av Mahsa om näthat. Varför kan inte folk säga sina dumma saker när de sitter framför tv:n och sen så är det bra?   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Far...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 16 feb 15:18

  Farbror Blå & Morbror Grön diskuterar/samtalar om dokumentären Gudrun Schyman - konsten att vara människa. Här kan ni se dokumentären: https://www.svtplay.se/video/19803080/gudrun-konsten-att-vara-manniska   - Hälsningar Torbjörn S. Brandh...

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 5 feb 00:15

Rikskonferensen vänder sig till dig som är frivillig- eller volontärsamordnare, politiker, chef eller styrelse/styrgrupp med ansvar för frivilligcentral/frivilligverksamhet.   Ett axplock ur programmet: Frivilliginsatser förändrar och förenar &nd...

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 november 2018 20:08

Farbror Blå och Morbror Grön Podden pratar om 10 problem med A Swedish Elephant.   Här kan ni se dokumentären: https://www.youtube.com/watch?v=xhf61   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"   Du kan även lyssna på Soundcloud:...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Är du för eller mot böneutrop?
 För
 Mot
 Vet ej

Det här är jag

   

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 24 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 395 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag pluggar internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. För tillfället är jag en erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggar jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu, men har inte tagit ut min fil.kand. i statsvetenskap ännu. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se