Farbror Blå * Brandhill

Alla inlägg under maj 2014

Av Torbjörn S. Brandhill - 1 maj 2014 17:35
Montenegro - (Sergej Ćetković - Moj Svijet) 


Martin: Betyg 4. Sticker ut från mängden i år. Härlig melodi som ger en behaglig känsla. Den kommer inte att vinna, men tycker att det är en av de bättre låtarna. Svag fyra. (4 points)


Farbror Blå: Betyg 2. Montenegro är ensam i sin balkangenre i år. Men i den här genren är låten inte särskilt imponerande. Det har varit så många bättre balkanballader i eurovision. Några exempel: Serbien Montenegro ESC 2004, Bosnien Hercegovina ESC 2006, Serbien ESC 2007, Serbien ESC 2008, Serbien ESC 2012.  Den här är ganska fin ändå och en tvåa ska de absolut ha. Kanske kan bli en final för Montenegro den här gången. Det är de absolut värda med den här låten. (2 points) 


Jörgen: Betyg 2. Jag håller med en tvåa. Kvalitet och kompetent men inte mycket mer. (2 points)


Totalt: 7p

 

#Eurovision #ESC2014 #JoinUs

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 1 maj 2014 17:21
Nederländerna - (The Common Linnets - Calm After The Storm) 


Martin: Betyg 1. Håller med när det gäller kritiken, men jag kan inte ge en nolla. (1 point) 


Farbror Blå: Betyg 0. Det här är välskrivet men så tråkigt att lyssna på. Hur tråkigt kommer inte detta vara på scen? Anouk gav en topp-tio placering och jag älskade låten. Men det här har ingenting på en eurovision-scen att göra. När det gäller sport är det den som är sämst som kommer sist. När det gäller eurovision är den som är sämst så fantastiskt dålig att den får något märkligt värde i sig självt. I Eurovision brukar den mest anonyma låten bli sist och det här kan vara den där anonyma låten som folk glömmer att rösta på. (0 points)


Jörgen: Betyg 0. Det händer ingenting... (0 points)


Totalt: 1p

 

#Eurovision #ESC2014 #JoinUs

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 1 maj 2014 17:14Portugal - (Suzy - Quero Ser Tua) 


Martin: Betyg 0. Inga kommentarer! (0 points)


Farbror Blå: Betyg 0. Så dåligt! Till och med portugiser skäms på youtube har jag sett. (0 points) 


Jörgen: Betyg 0. Inga kommentarer! (0 points)


Totalt: 0p

 

#Eurovision #ESC2014 #JoinUs

Av Torbjörn S. Brandhill - 1 maj 2014 17:05
San Marino - (Valentina Monetta - Maybe "Forse") 


Martin: Betyg 2. Man brukar säga ”tredje gången gillt” men det saknas en massa saker i det här bidraget. (2 points)


Farbror Blå: Betyg 2. Det här är som ett fartyg som flyter på havet. Du har det trevligt och det känns tryggt men du får ingen större feeling. Den passar bättre i en film än på eurovision-scenen. En sämre version av förra årets bidrag av San Marino. Då blev det San Marinos bästa placering någonsin och jag gav en fyra. Nu får det bli en stark tvåa. De skulle ha matat på med stråkar och annat I produktionen. Skärpning Ralph Siegel även om jag hoppas på att San Marino når en final den här gången. Det var otroligt nära förra året. (2 points)


Jörgen: Betyg 2. Det är inte långtråkigt men hade kunnat vara bättre. Celine Dion-aktigt. (2 points)


Totalt: 6p

 

#Eurovision #ESC2014

#JoinUs

Av Torbjörn S. Brandhill - 1 maj 2014 16:57Moldavien - (Cristina Scarlat - Wild Soul) 


Martin: Betyg 0. Hemskt! 0p (0 points)


Farbror Blå: Betyg 1. Moldavien var bäst förra året. Det är de inte i år. De skickar något intressant, men hon sjunger väldigt dåligt live. Det blir ändå en etta, det kan växa väldigt mycket om hon sätter det live. Låten blir tyvärr ganska tråkig efter tag, men en etta är den ändå värd. (1 point)


Jörgen: Betyg 0. Riktig skräpmusik (0 points) 


Totalt: 1p

 

#Eurovision #ESC2014 #JoinUs

Av Torbjörn S. Brandhill - 1 maj 2014 16:48


Belgien - (Axel Hirsoux - Mother) 


Martin: Betyg 2. Det här kommer inte funka. Inte en chans. 2 poäng ändå. (2 points)


Farbror Blå: Betyg 1. Det här är så överkonstruerat något så fruktansvärt. Han vrålar och vrålar om och om igen men mamma kommer aldrig. Låten är i sig är inte så dålig, men den kräver en bättre röst. (1 point) 


Jörgen: Betyg 4. Den här är fin. En bra röst och folket kan älska den här. Att sjunga om kärleken till sin mamma är något som kan tilltala väldigt många. (4 points)


Totalt: 7p

 

#Eurovision #ESC2014

#JoinUs

Av Torbjörn S. Brandhill - 1 maj 2014 16:39
Ukraina - (Maria Yaremchuk - Tick-Tock) 


Martin: Betyg 3. Check r&b-låt. Vinner nog inte, men topp fem. 3p


Farbror Blå: Betyg 3. Snygg låt som håller mig intresserad hela tiden. Hoppas hon kan behålla stilen/attityden i låten. Tycker att elektroversionen är häftigare dock. Den hade nog kunnat vara en fyra. Men just nu är det en trea. Ren attityd räcker långt. Bästa låten hittills i tävlingen. (3 points) 


Jörgen: Betyg 3. Det här är bra. Det engagerar och är en bra energikick. (3 points)


Totalt: 9p

 

#Eurovision #ESC2014 #JoinUs

Av Torbjörn S. Brandhill - 1 maj 2014 16:30
Azerbajdzjan - (Dilara Kazimovas - Start A Fire) 


Martin: Betyg 2. Kan sträcka mig till en tvåa. Är skeptisk när det gäller livesången. Det låter ganska illa i studioversionen till och med. (2 points)


Farbror Blå: Betyg 2. Azerbajdzjan är inte dåliga i år men de skickar 2012:s låt igen fast sämre. Det är välproducerat men otroligt anonymt bidrag. Det är nästan aldrig behagligt i låten. (2 points) 


Jörgen: Betyg 0. Varenda mening i låten är lika. En massa överdrivna svängningar hit och dit. (0 points) 


Totalt: 4p


#Eurovision #ESC2014 #JoinUs 

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Är du för eller mot böneutrop?
 För
 Mot
 Vet ej

Det här är jag

   

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 24 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 395 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag pluggar internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. För tillfället är jag en erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggar jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu, men har inte tagit ut min fil.kand. i statsvetenskap ännu. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se